Brokolicový salát s těstovinami a cizrnou

Varianta zdravého lehkého oběda, který vám bude chutnat za tepla i za studena.

Suroviny

1 celá brokolice
1 plechovka cizrny
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
50 g (pohankové) mušličky
sůl
pepř

2
porce
obtížnost
1999 kJ / porce

Postup

Brokolici rozdělíme na malé růžičky a vaříme v páře, dokud nebude „na skus" (doba vaření cca 8-10 minut).  Uvařenou brokolici ihned zchladíme studenou vodou, aby neztratila barvu. Těstoviny uvaříme dle návodu. Brokolici necháme okapat a těstoviny slijeme. Cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou, abychom ji zbavili slaného nálevu a i přebytečné soli. Těstoviny, brokolici a cizrnu smícháme ve velké míse. Česnek prolisujeme a přidáme lžíci oleje. Osolíme, opepříme. Zálivku nalijeme na salát a důkladně promícháme. Necháme uležet minimálně 3 hodiny, nejlépe do druhého dne.

 

TIP: Pokud chcete salát ještě barevnější, můžete přidat na kostičky pokrájenou mrkev, kterou si předem podusíte na trošce oleje.  

 

Studené saláty: Studené saláty si můžete vzít s sebou, kamkoliv jdete. Oběd máte vždy po ruce a nejste závislí na teplém jídle. Pokud navíc do salátu přidáte luštěniny, vydržíte díky obsahu bílkovin déle sytější a množství vlákniny se mnohonásobně zvýší.

 

2 porce | doba přípravy 25 minut | 1999 kJ / 478 kcal

Další recepty

15 minut
Saláty
Večeře
Šťavnatý losos s hořčicovou zálivkou
4
porce
obtížnost
975 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Saláty
Novoroční čočkový salát
4
porce
obtížnost
1812 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena