Bulgurové rizoto

Suroviny

350 g bulguru
200 g tempehu
200 ml smetany Provamel
1 větší mrkev
1 pórek
1 cibule
1 mladá cuketa
2 lžíce biomásla
1 lžička Tandoori Masala
1 lžička sladkého curry
mořská sůl

4
porce
obtížnost
2283 kJ / porce

Postup

Bulgur uvařte do měkka. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, tempeh na kostičky.

Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte zeleninu a tempeh a řádně promíchejte.

Až zelenina zesklovatí, přidejte bulgur a koření, promíchejte a prohřejte.

Na závěr zalijte smetanou Provamel a krátce provařte.

Náš tip: Před podáním posypte opraženými slunečnicovými semínky a nadrobno nasekanou petrželkou.

 

 

 

 

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 40 minut | 2283 kJ / 546 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Saláty
Salát s lososem
1
porce
obtížnost
1277 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Noky, jak je neznáte
3
porce
obtížnost
1673 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Roxana Julieta Cascone

Zkusila jsem i různé diety, při kterých jsem zhubla, ale nevydrželo mi to dlouho a kila šla opět nahoru