Dančí medailonky na brusinkách

Suroviny

500 g dančího vykostěného hřbetu
olivový olej
sůl
pepř
tymián
mletý muškátový květ
mletá skořice
2 dl červeného vína
1 dcl brusinkového kompotu
2 jablka

4
porce
obtížnost
1180 kJ / porce

Postup

Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme tymián, pokapeme olejem a necháme uležet v chladu cca 2 dny.

Medailonky orestujeme na oleji, poté je vyjmeme a uložíme do tepla.

Do výpeku přidáme víno, které necháme odvařit, přidáme na malé kousky nakrájená jablka, brusinky, muškátový květ, skořici a necháme chvilku podusit.

Maso podáváme přelité omáčkou z brusinek a jablek, vhodnou přílohou mohou být např. šťouchané brambory.

4 porce | doba přípravy 20 minut | 1180 kJ / 282 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Zapečená cuketa s quinoou a kozím sýrem
2
porce
obtížnost
1843 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Saláty
Indický salát s falafelem
2
porce
obtížnost
1506 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí