Fazolová polévka s kysaným zelím

Suroviny

120 g bílých fazolí
300 g kysaného zelí
2 středně velké brambory
2 středně velké cibule
3 lžíce oleje
1 polévková lžíce sladké mleté papriky
40 g špaldové celozrnné mouky
1 l zeleninového vývaru
sůl, drcený kmín, pepř, případně chilli

6
porcí
obtížnost
795 kJ / porce

Postup

Fazole namočíme  (přibližně na 3 hodiny) a v nové vodě je uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme papriku, zaprášíme moukou a umícháme jíšku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem.

Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, pokrájené kysané zelí a vaříme do změknutí. 

Nakonec do polévky přidáme uvařené fazole a dochutíme kořením.

6 porcí | doba přípravy 60 minut | 795 kJ / 190 kcal

Další recepty

15 minut
Polévky
Polévka Ó hladové já
6
porcí
obtížnost
497 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Grilovaný biftek se zeleninovými hranolky a dipem
1
porce
obtížnost
1591 kJ / porce

Vaše proměny

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel