Jemný hráškový krém

Suroviny

50 g másla
40 g cibule
50 g pórku
500 g hrášku
100 ml 12% smetany
15 ml olivového oleje
1 l zeleninového vývaru

5
porcí
obtížnost
1026 kJ / porce

Postup

V hrnci si rozpustíme máslo, orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a pórek. 

Přidáme hrášek, ještě krátce restujeme a podlijeme vývarem.

Vaříme pouze krátce, 10 až 15 minut, aby hrášek neztratil barvu. 

Přidáme smetanu, rozmixujeme kuchyňským mixérem a pro větší jemnost přecedíme přes jemné sítko.

V případě potřeby dochutíme olivovým olejem nebo čerstvě mletým pepřem.

 

5 porcí | doba přípravy 30 minut | 1026 kJ / 245 kcal

Další recepty

60 minut
Polévky
Obědy
Krémová kukuřičná polévka
2
porce
obtížnost
1470 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Polévky
Velikonoční recepty
Velikonoční menu
Bylinková polévka plná antioxidantů
4
porce
obtížnost
831 kJ / porce

Vaše proměny

Roxana Julieta Cascone

Zkusila jsem i různé diety, při kterých jsem zhubla, ale nevydrželo mi to dlouho a kila šla opět nahoru

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé