Jemný hráškový krém

Suroviny

50 g másla
40 g cibule
50 g pórku
500 g hrášku
100 ml 12% smetany
15 ml olivového oleje
1 l zeleninového vývaru

5
porcí
obtížnost
1026 kJ / porce

Postup

V hrnci si rozpustíme máslo, orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a pórek. 

Přidáme hrášek, ještě krátce restujeme a podlijeme vývarem.

Vaříme pouze krátce, 10 až 15 minut, aby hrášek neztratil barvu. 

Přidáme smetanu, rozmixujeme kuchyňským mixérem a pro větší jemnost přecedíme přes jemné sítko.

V případě potřeby dochutíme olivovým olejem nebo čerstvě mletým pepřem.

 

5 porcí | doba přípravy 30 minut | 1026 kJ / 245 kcal

Další recepty

60 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Polévka z medvědího česneku a vajíčka
2
porce
obtížnost
981 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Polévky
Batátový krém s chilli
8
porcí
obtížnost
846 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí