Orientální salát

Suroviny

200 g lilku
200 bulguru
4 lžíce sekané petrželky
4 lžíce sekané jarní cibulky
4 lžíce citrónové šťávy
4 menší rajčata
Sůl, pepř, olivový olej

2
porce
obtížnost
1731 kJ / porce

Postup

Bulgur zalijte 400 ml horké vody a nechte 20-30 min.odstát.

Lilek nakrájejte na kolečka, osušte, potřete olejem a opečte po obou stranách.

Bulgur sceďte, nechte okapat, smíchejte s jarní cibulkou, petrželkou, citrónovou šťávou a pokrájenými rajčaty.

Mírně osolte, rozděle do misek a vmíchejte lilek.

2 porce | doba přípravy 30 minut | 1731 kJ / 414 kcal

Tuky
3,0 g
Sacharidy
88,0 g
Bílkoviny
14,0 g
Vláknina
15,0 g

Další recepty

60 minut
Hlavní jídla
Saláty
Obědy
Večeře
Rajčatový salát teplý
1
porce
obtížnost
1369 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Saláty
Nečekaný salát z čekanky
2
porce
obtížnost
2117 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí