Studená polévka Gazpacho

Suroviny

1 ks cibule
450 g masitá rajčata
1/4 ks salátová okurka
1 lžíce olivového oleje
1 ks paprika zelená
1 lžíce červený vinný ocet
400 g sekaná rajčata z konzervy
stroužek česneku
sůl, pepř
citronová šťáva

4
porce
obtížnost
518 kJ / porce

Postup

Rajčata omyjeme, spaříme a oloupeme. Odstraníme jadérka z dužiny.

Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme.

Okurku nakrájíme na kousky. Papriku očistíme a ozdobně nakrájíme.

Do mixéru vložíme cibuli, rajčata, pepř, vinný ocet, sekaná rajčata z konzervy, česnek a olej.

Směs mixujeme, dokud není opravdu pořádně hladká. Pak přidáme citronovou šťávu, směs dochutíme a znovu rozmixujeme.

Hotovou polévku přelijeme do servírovací nádoby a necháme ji chladit, dokud ji nebudeme podávat.

4 porce | doba přípravy 15 minut | 518 kJ / 124 kcal

Další recepty

15 minut
Polévky
Večeře
Moderní rybí polévka
4
porce
obtížnost
1465 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Houbový krém s kroupami
4
porce
obtížnost
764 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku