Zdravý jablečný dezert

Suroviny

400 ml bílého jogurtu
250 g ovesných vloček
5 ks jablek
2 polévkové lžíce medu
200 g vlašských ořechů
50 g hrozinek
50 g sušených švestek
skořice

14
porcí
obtížnost
998 kJ / porce

Postup

Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme nahrubo.

Vločky smícháme s jogurtem, medem a takto připravenou směs rozdělíme na 2 části.

První část směsi klademe lžící na plech vyložený pečícím papírem. 

Na směs dáme jablka, nahrubo nasekané vlašské ořechny, hrozinky, pokrájené sušené švestky a posypeme skořicí.

 

Nahoru dáme druhou část směsi z jogurtu a vloček. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut. Po úplném vychladnutí můžeme podávat.

14 porcí | doba přípravy 60 minut | 998 kJ / 239 kcal

Tuky
11,0 g
Sacharidy
29,0 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

60 minut
Dezerty
Domácí pečené müsli
12
porcí
obtížnost
534 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Dezerty
Ovocný pohár
8
porcí
obtížnost
596 kJ / porce

Vaše proměny

Roxana Julieta Cascone

Zkusila jsem i různé diety, při kterých jsem zhubla, ale nevydrželo mi to dlouho a kila šla opět nahoru

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku