Zvěřinový guláš

Podzim a sezona zvěřiny je tu

Suroviny

320 g srnčího masa (plec, přední maso nebo kýta)
15 g řepkového oleje
200 ml červeného suchého vína
320 ml vody
200 g mrkve
200 g celeru
2 cibule
2-3 stroužky česneku
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
lžička sladké mleté papriky
2 lžíce brusinkové zavařeniny
20 g strouhaného perníku na zahuštění
50 g chleba k podávání na porci

4
porce
obtížnost
1633 kJ / porce

Postup

Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji ve větším hrnci, jakmile je zlatavá, přidáme omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso a plátky česneku.

Maso necháme zatáhnout.

Obsah hrnce zaprášíme paprikou. Přidáme nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev, celer a chvíli vše společně restujeme.

Přidáme koření. Zalijeme vodou (případně vývarem) a vínem.

Necháme zvolna dusit (aslespoň hodinu) dokud není maso měkké. Občas promícháme.

Před koncem varu přidáme brusinkovou zavařeninu a strouhaný perník na zahuštění, dle potřeby dochutíme solí.

Podáváme s žitným chlebem. 

4 porce | doba přípravy 150 minut | 1633 kJ / 390 kcal

Další recepty

60 minut
Hlavní jídla
Citrónová kuřecí stehýnka
2
porce
obtížnost
870 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Hlavní jídla
Králík à la svíčková
4
porce
obtížnost
2248 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí