Biftek se zeleninovými hranolky a domácím dresingem

Připravte si biftek s touto netradiční přílohou a dipem a máte nízkosacharidový oběd nebo večeři a radost z dobrého a zdravého jídla zároveň. Zeleninu navíc můžete různě obměnit. Hovězí maso obsahuje hodnotné bílkoviny a také je skvělým zdrojem železa.

Suroviny

STEAK
90 g hovězího masa na steak
2 PL ml olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
DRESING
45 g zakysané smetany
1 malý stroužek česneku
1 ČL najemno nasekané pažitky
HRANOLKY
150 g mrkve
150 g červené řepy

1
porce
obtížnost
1945 kJ / porce

Postup

Mrkev s řepou zbavíme slupky, nakrájíme na hranolky a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme polovinou oleje a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 30 minut. Po upečení osolíme.

Maso lehce naklepeme, opepříme, potřeme trochou oleje a necháme chvilku odležet. Poté ho na zbytku oleje opečeme po obou stranách a osolíme.

Mezitím do zakysané smetany prolisujeme česnek, přidáme nasekanou pažitku a podle chuti osolíme a opepříme. Maso se zeleninou podáváme s domácím dresingem.

1 porce | doba přípravy 60 minut | 1945 kJ / 465 kcal

Vhodné pro sportovce a diabetiky, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
29,0 g
Sacharidy
28,0 g
Bílkoviny
24,0 g
Vláknina
9,0 g

Další recepty

60 minut
Obědy
Filet ze pstruha na citronové omáčce se zeleninou a pečenou bramborou
4
porce
obtížnost
1597 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Obědy
Pečené brambory ve slupce s Ricottou a avokádovým dipem
1
porce
obtížnost
2420 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život