Celozrnné těstoviny s krevetami

Těstoviny jsou u nás oblíbeným jídlem. Vyzkoušejte tentokrát ty celozrnné, přidejte k nim krevety, připravte čerstvý zeleninový salát a vychutnejte si vše k obědu třeba s rodinou.

Suroviny

380 g celozrnných těstovin
320 g loupaných krevet
800 g čerstvé zeleniny na salát (dle chuti)
50 ml olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
1 citrón
3 stroužky česneku
snítka čerstvé petrželky

4
porce
obtížnost
2276 kJ / porce

Postup

Těstoviny uvaříme dle návodu na obale.

Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na olivovém oleji v hluboké pánvi. Jakmile začne česnek vonět, přidáme krevety a ještě krátce restujeme. Lehce osolíme.

Poté přidáme okapané těstoviny a vše pořádně, ale zlehka, promícháme.

Můžeme dochutit čerstvě mletým pepřem a nasekanou petrželkou a pokapat citrónovou šťávou.

Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

Vhodné pro celou rodinu, zdroj vlákniny a bílkovin, nízký glykemický index

4 porce | doba přípravy 30 minut | 2276 kJ / 544 kcal

Tuky
15,3 g
Sacharidy
42,0 g
Bílkoviny
28,0 g
Vláknina
17,0 g

Další recepty

60 minut
Obědy
Večeře
Biftek se zeleninovými hranolky a domácím dresingem
1
porce
obtížnost
1945 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Polévka z medvědího česneku a vajíčka
2
porce
obtížnost
981 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku