Citrónová kuřecí stehýnka

Suroviny

2 ks kuřecích stehýnek
2 ks citrónů (na šťávu) + 1 citron na pečení
6 stroužků česneku
3 lžičky provensálského koření
1 lžička himalájské soli
1 lžička másla

2
porce
obtížnost
870 kJ / porce

Postup

Kuřecí stehýnka omyjeme a naložíme je do citrónové šťávy nejlépe přes noc.

Stehýnka vyjmeme z citrónové šťávy, ze všech stran okořeníme, vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou, vložíme máslo, přiklopíme víkem a dáme zapéct.

Po 40 minutách víko odklopíme, stehýnka posypeme na kousky nakrájeným česnekem, přidáme  plátky dobře očištěného citrónu a pečeme dozlatova  nepřikryté.

Podáváme s těstovinami, nebo rýží.

2 porce | doba přípravy 60 minut | 870 kJ / 208 kcal

Tuky
7,0 g
Sacharidy
4,0 g
Bílkoviny
31,0 g
Vláknina
0,1 g

Další recepty

60 minut
Hlavní jídla
Zapečená polenta s rajčaty
4
porce
402 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Hlavní jídla
Pečený pstruh se žampiony na bylinkách
4
porce
obtížnost
1534 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc