160 g červené čočky
3 PL olivového oleje
70 g cibule
1 stroužek česneku
100 g mrkve
50 g červené papriky
1 cm čerstvého zázvoru
30 g rajčatového protlaku
500 ml zeleninového vývaru
špetka soli
špetka skořice
150 ml kokosového mléka
hrst čerstvé petrželky
4
Do vroucí osolené vody dáme vařit čočku dle návodu na obalu. Poté na oleji zpěníme ve větším hrnci nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, nastrouhanou nebo drobně nakrájenou mrkev, jemně nakrájenou papriku a nastrouhaný zázvor. Až zelenina začne měknout, přidáme rajčatový protlak a důkladně vše promícháme. Teprve poté přidáme uvařenou čočku a zalijeme vývarem. Chvíli na mírném plameni povaříme, osolíme, přidáme skořici a rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby v polévce stále zůstaly kousky čočky a zeleniny. Nakonec zjemníme kokosovým mlékem a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
4 porce | doba přípravy 20 minut | 1411 kJ / 337 kcal
Vhodné pro: celou rodinu, pro vegetariány a vegany, zdroj vlákniny, nízký glykemický index