Dančí medailonky na brusinkách

Suroviny

500 g dančího vykostěného hřbetu
olivový olej
sůl
pepř
tymián
mletý muškátový květ
mletá skořice
2 dl červeného vína
1 dcl brusinkového kompotu
2 jablka

4
porce
obtížnost
1180 kJ / porce

Postup

Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme tymián, pokapeme olejem a necháme uležet v chladu cca 2 dny.

Medailonky orestujeme na oleji, poté je vyjmeme a uložíme do tepla.

Do výpeku přidáme víno, které necháme odvařit, přidáme na malé kousky nakrájená jablka, brusinky, muškátový květ, skořici a necháme chvilku podusit.

Maso podáváme přelité omáčkou z brusinek a jablek, vhodnou přílohou mohou být např. šťouchané brambory.

4 porce | doba přípravy 20 minut | 1180 kJ / 282 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Lososové balíčky
4
porce
obtížnost
1821 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Krůtí prso plněné chřestem
4
porce
obtížnost
907 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku