Houbové škvarečky

Velmi jednoduchý recept se kterým budete slavit úspěch i u zavylých "nehoubožroutů".

Suroviny

čerstvé houby
olej na smažení
kmín
sůl
petrželka na ozdobení

4
porce
obtížnost
363 kJ / porce

Postup

Houby,které dobře znáte, nakrájejte na větší kousky než na sušení.

Rozehřejte pánev s trochou oleje (opravdu stačí málo) na smažení, přidejte houby a kmín.

Hub nepřidávejte velkou vrstvu, aby se vám místo smažení nedusily.

Za občasného míchání smažte do té doby, než houby ztratí cca 70% objemu.

Dejte na talíř, okmínujte a osolte.

Podávejte s pečivem.

 

Tip: Pokud máte raději chuť blíže škvarkům, nakrájejte houby na menší kousky, než vidíte na obrázcích a déle je smažte. Budou křupavější.

Tip: Je lépe nejíst tuto dobrotu večer, protože houby se obecně špatně tráví, zvláště starším lidem a dětem (ty by do 3 let věku neměly jíst houby vůbec).

4 porce | doba přípravy 30 minut | 363 kJ / 87 kcal

Tuky
6,0 g
Sacharidy
4,0 g
Bílkoviny
3,0 g
Vláknina
2,0 g

Další recepty

60 minut
Hlavní jídla
Lososové balíčky
4
porce
obtížnost
1821 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Brambory zapečené s krémovým sýrem, avokádový dip
1
porce
obtížnost
2235 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel