Jáhlová kaše s ostružinami

Jáhly patří mezi lehce stravitelné potraviny, přirozeně bezlepkové, a tak jsou vhodné i pro celiaky. I přes vyšší obsah sacharidů mají díky většímu obsahu vlákniny glykemický index v rozmezí 55 až 60. Jáhly jsou také zdrojem minerálních látek jako je hořčík, draslík, fosfor, křemík, měď, železo a zinek, z vitamínů pak B1 a B2.

Suroviny

100 g syrových jáhel
100 g ostružin (nebo jiných bobulovin)
5 g medu (1 čajová lžička)

2
porce
obtížnost
900 kJ / porce

Postup

Jáhly nejprve spaříme horkou vodou, aby se zbavily přebytečné hořkosti. Vodu slijeme a v nové vodě je uvaříme doměkka.

Poté vmícháme ostružiny a podle chuti osladíme medem.

2 porce | doba přípravy 30 minut | 900 kJ / 215 kcal

Vhodné provegetariány, pro děti, při celiakii, zdroj vlákniny

Tuky
2,0 g
Sacharidy
44,0 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
7,0 g

Další recepty

15 minut
Svačiny
Snídaně
Pažitková pomazánka se SMART BREAK
1
porce
obtížnost
661 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Večeře
Svačiny
Snídaně
Lívanečky z pohankové mouky a kefíru
1
porce
obtížnost
1513 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala