Jahodovo-malinové trifle

S příchodem letních dnů je sezóna jahod v plném proudu a my je můžeme zužitkovat různými způsoby. Jahody nejen že skvěle chutnají, jsou také zdrojem vitamínu C a antioxidantů, díky čemuž podporují imunitní systém. Jedná se o nízkokalorickou pochoutku, která je při chutích na sladké výbornou volbou – samozřejmě je třeba je konzumovat s rozumem. Vyzkoušejte je třeba v kombinaci s malinami právě v tomto svěžím dezertu, který je také dobrým zdrojem plnohodnotných bílkovin, vlákniny, a jeho chuť vám vykouzlí úsměv na tváři.

Suroviny

250 g nízkotučného tvarohu
150 g bílého jogurtu
70 g Lipánku
100 g jahod
100 g malin
100 g čokoládové granoly
2 ČL strouhaného kokosu

4
porce
obtížnost
1045 kJ / porce

Postup

Na jahodovo-malinové trifle si smícháme v misce nízkotučný tvaroh, bílý jogurt a jeden smetanový dezert typu Lipánek.

Jahody nakrájíme na menší kousky a maliny přepůlíme. Ovoce spolu trochu rozmačkáme
v misce, aby pustilo šťávu.

Do dvou skleniček nejprve dáme přibližně tři lžičky tvarohové směsi, dále část rozmačkaných malin
a jahod a posypeme čokádovou granolou. V tomto pořadí pokračujeme do spotřebování všech ingrediencí a zakončíme vrstvou tvarohu.

Ozdobíme strouhaným kokosem, který kouzlo léta ještě umocní.

4 porce | doba přípravy 15 minut | 1045 kJ / 250 kcal

Vhodné pro celou rodinu, pro vegetariány

Tuky
14,0 g
Sacharidy
23,0 g
Bílkoviny
14,5 g
Vláknina
5,2 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Dýňovo-mrkvová bábovka s ořechy
8
porcí
obtížnost
561 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Čaje a nápoje
Svačiny
Malinové smoothie s jahodami, kefírem a mátou
4
porce
obtížnost
216 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel