Jáhlové kuličky s mandlemi a kokosem

Suroviny

200 g jáhel
150 g biomásla
100 ml biomléka
100 g strouhaného kokosu
100 g rozinek
1 lžička skořice
150 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
Strouhaný kokos nebo čokoláda na obalování

obtížnost
14833 kJ / porce

Postup

Rozinky s kokosem zalijte vroucí vodou a nechte namočené stranou až do doby, kdy je budete přidávat do vytvořené hmoty.

Jáhly nejprve spařte vroucí vodou, promíchejte šlehací metlou, dobře properte a sceďte. Vložte jáhly do hrnce, dolijte požadovaným množstvím vody, lehce osolte a vařte 20 minut na mírném zdroji. Při vaření nemíchejte.

Do hrnce s uvařenými jáhlami přidejte máslo, mléko, strouhaný kokos, rozinky a vanilkový cukr. Vše dobře promíchejte a spojte ve vláčnou hmotu.

Jakmile směs částečně vychladne, tvarujte malé kuličky, které můžete obalit ve strouhaném kokosu.

Tip: Rozinky lze nahradit brusinkami 

Tento dezert je bezlepkový

 


Recepty jsou vyrobené z produktu Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

doba přípravy 50 minut | 14833 kJ / 3545 kcal

Další recepty

60 minut
Dezerty
Ananasové raviolky plněné lehkým pistáciovým krémem
4
porce
obtížnost
883 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Dezerty
Arašídová kaše s lesním ovocem
1
porce
obtížnost
1177 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel