Jarní závitky s tofu

Velmi lehké a osvěžující jarní závitky s tofu

Suroviny

100 g tofu natural nebo uzeného
lžička sezamového nebo olivového oleje
2 lžíce přírodní sójové omáčky
½ malé cukety
½ mrkve
listy bazalky
½ červené papriky
4 listy rýžového papíru
omáčka:
1 lžíce arašídového másla
2 lžíce přírodní sójové omáčky
2 lžičky limetkové šťávy
1 lžička sirupu z agáve
4 lžíce vody

4
porce
obtížnost
469 kJ / porce

Postup

Tofu i zeleninu nakrájíme na hranolky.

Neochucené tofu pokapeme sójovou omáčkou.

Olej rozehřejeme v pánvi a tofu na něm opečeme.

Zeleninu krátce spaříme v horké vodě. 

Rýžový papír smočíme v teplé vodě, aby změknul a byl vláčný.

Položíme si jej na prkénko a do spodní části naskládáme ¼ připravených ingrediencí (opečené tofu a spařenou zeleninu) a bazalkový list.

Okraje papíru přeložíme zprava i zleva.

Spodní okraj papíru přeložíme a závitek začneme směrem nahoru rolovat, dobře utahujeme, ale dáváme pozor, aby se papír neroztrhnul.

Ingredience na omáčku smícháme pomocí metličky nebo vidličky. 

TIP: místo bazalkových listů můžete použít např. listy koriandru.

Rýžový papír i arašídové máslo je dnes k sehnání i v běžných větších supermarketech. 

4 porce | doba přípravy 25 minut | 469 kJ / 112 kcal

Tuky
5,3 g
Sacharidy
11,5 g
Bílkoviny
7,3 g
Vláknina
1,5 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Grilovaný biftek se zeleninovými hranolky a dipem
1
porce
obtížnost
1591 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Cizrnový kotlík Tagine s datlemi a dýni
4
porce
obtížnost
1450 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí