Jemný hráškový krém

Suroviny

50 g másla
40 g cibule
50 g pórku
500 g hrášku
100 ml 12% smetany
15 ml olivového oleje
1 l zeleninového vývaru

5
porcí
obtížnost
1026 kJ / porce

Postup

V hrnci si rozpustíme máslo, orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a pórek. 

Přidáme hrášek, ještě krátce restujeme a podlijeme vývarem.

Vaříme pouze krátce, 10 až 15 minut, aby hrášek neztratil barvu. 

Přidáme smetanu, rozmixujeme kuchyňským mixérem a pro větší jemnost přecedíme přes jemné sítko.

V případě potřeby dochutíme olivovým olejem nebo čerstvě mletým pepřem.

 

5 porcí | doba přípravy 30 minut | 1026 kJ / 245 kcal

Další recepty

15 minut
Polévky
Pórková polévka
4
porce
obtížnost
530 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Obědy
Krémová kukuřičná polévka
2
porce
obtížnost
1470 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně