Jemný hráškový krém

Suroviny

50 g másla
40 g cibule
50 g pórku
500 g hrášku
100 ml 12% smetany
15 ml olivového oleje
1 l zeleninového vývaru

5
porcí
obtížnost
1026 kJ / porce

Postup

V hrnci si rozpustíme máslo, orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a pórek. 

Přidáme hrášek, ještě krátce restujeme a podlijeme vývarem.

Vaříme pouze krátce, 10 až 15 minut, aby hrášek neztratil barvu. 

Přidáme smetanu, rozmixujeme kuchyňským mixérem a pro větší jemnost přecedíme přes jemné sítko.

V případě potřeby dochutíme olivovým olejem nebo čerstvě mletým pepřem.

 

5 porcí | doba přípravy 30 minut | 1026 kJ / 245 kcal

Další recepty

15 minut
Polévky
Česneková polévka
4
porce
obtížnost
681 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Obědy
Lahodná mrkvová polévka se zázvorem
4
porce
obtížnost
1139 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život