Pažitkovo-bazalková tvarohová pomazánka

Pomazánka

Suroviny

20g másla
90 g gervais bez příchuti
250 - 300 g měkkého tvarohu
pažitku
30 g bazalky

4
porce
obtížnost
546 kJ / porce

Postup

Obměnoua klasické pažitkové pomazánky.

Máslo nechte v místnosti povolit a pak jej utřete do pěny.

Přidejte tvaroh, gervais, nasekanou pažitku dle chuti a asi 30 g čerstvé nasekané bazalky. Množství záleží hlavně na vaší chuti.

Metlou vše promíchejte a podávejte s grahamovým rohlíkem nebo bezlepkovým pečivem a zeleninou.

4 porce | doba přípravy 5 minut | 546 kJ / 130 kcal

Tuky
10,0 g
Sacharidy
3,0 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
0,1 g

Další recepty

15 minut
Pomazánky
Svačiny
Rybičková pomazánka se sójovými boby a sezamovými semínky
1
porce
obtížnost
1200 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Pomazánky
Svačiny
Fazolová pomazánka s červenou řepou
1
porce
obtížnost
1195 kJ / porce

Vaše proměny

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku