Pohankové palačinky s džemem z černého rybízu

Výbornou alternativou pšeničné mouky je mouka pohanková, protože patří k nejlepším přírodním zdrojům rutinu, který je důležitý pro cévní pružnost. Navíc neobsahuje lepek. Dětem připravte sladké palačinky třeba k snídani, vy si ji dejte třeba jako svačinu před tréninkem.

Suroviny

500 ml mandlového mléka
200 g pohankové mouky
50 g slepičího vejce (1 ks)
sůl (na špičku nože)
20 g olivového oleje (2 lžíce na postupné vymazávání pánve)
200 g džemu z černého rybízu (nebo z jahod, meruněk apod.)

4
porce
1437 kJ / porce

Postup

Do nádoby vlijeme mléko, přidáme vejce, vmícháme pohankovou mouku, osolíme a vše pořádně prošleháme metlou. Těsto necháme chvíli odpočinout.

Pokud je těsto stále řídké, přidáme mouku. Pak můžeme smažit tenké palačinky na olivovém oleji. Ze stejného těsta je možné smažit i silnější lívance.

Palačinky potřeme džemem a podáváme.

4 porce | doba přípravy 60 minut | 1437 kJ / 343 kcal

Vhodné pro děti, bez lepku

Tuky
4,0 g
Sacharidy
70,0 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
0,0 g

Další recepty

60 minut
Svačiny
Bílý jogurt s tvarohem, kiwi a skořicí
1
porce
obtížnost
632 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Pomazánky
Svačiny
Rybičková pomazánka se sójovými boby a sezamovými semínky
1
porce
obtížnost
1200 kJ / porce

Vaše proměny

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně