Pohankové rizoto

Pohanka je úžasná bezlepková plodina, která nám dodává důležitý vitamin P (rutin), jež nám chrání cévy!

Suroviny

1 hrnek pohanky
1 a půl hrnku vody
menší cibule
6 žampionů
sůl, pepř, kmín
lžička olivového oleje
lžička umeocta

2
porce
obtížnost
1022 kJ / porce

Postup

Cibuli nakrájejte na drobno a na oleji orestujte dosklovata.

Přidejte pohanku, chvíli společně restujte, okmínujte a vhoďte i na plátky nakrájené žampiony.

Zalijte vodou a vařte pod pokličkou asi 5 minut.

Zdroj tepla vypněte a nechte asi 15 minut dojít dokud není pohanka měkká.

Ochuťte solí, pepřem a lžičkou umeocta.

Podávejte se zeleninovým salátem dle chuti.

2 porce | doba přípravy 30 minut | 1022 kJ / 244 kcal

Další recepty

60 minut
Hlavní jídla
Bulgur s tempehem a shitake
4
porce
obtížnost
1319 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Hlavní jídla
Letní zeleninové lečo
4
porce
obtížnost
1251 kJ / porce

Vaše proměny

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena