Pomazánka z červené čočky

Suroviny

100 g červené čočky
150 g cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička kari
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce rajského protlaku
slunečnicový olej
čerstvý koriandr
mořská sůl

4
porce
obtížnost
636 kJ / porce

Postup

Červenou čočku uvařte (stačí 10 minut) a sceďte.

Cibuli pokrájenou najemno osmahněte na oleji, přidejte kari a mletou papriku a krátce opražte.

Přidejte rajský protlak, česnek, sůl a ještě krátce osmahněte.

Zchladlý základ smíchejte s uvařenou čočkou a rozmixujte do jemného pyré.

Nakonec vmíchejte nasekaný koriandr.

Podávejte na plátku kváskového chleba.

 

 

 

 



Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 30 minut | 636 kJ / 152 kcal

Tuky
5,0 g
Sacharidy
16,0 g
Bílkoviny
8,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

15 minut
Pomazánky
Domácí žervé
10
porcí
obtížnost
242 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Pomazánky
Rybičková pomazánka
4
porce
obtížnost
611 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg