Suroviny

300 g celozrnné mouky
200 g švestkových povidel
250 ml vody
200 g nasekaných vlašských ořechů
100 g spařených rozinek
1 lžička mleté skořice
½ balíčku prášku do pečiva (bez fosfátu)
špetka soli

30
porcí
obtížnost
252 kJ / porce

Postup

Povidla rozmíchejte v teplé vodě, vmíchejte ořechy, rozinky, skořici a nakonec mouku s kypřicím práškem.

Vypracujte těsto, které rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.

Pečte při 200°C asi 20 minut. Vychladlé těsto rozkrájejte na malé řezy (4×4 cm). 

30 porcí | doba přípravy 30 minut | 252 kJ / 60 kcal

Další recepty

60 minut
Dezerty
Cottage vafle s borůvkami
2
porce
obtížnost
1207 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Dezerty
Svačiny
Snídaně
Velikonoční recepty
Mazanec
12
porcí
obtížnost
916 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé