Tatarák z lilku

Suroviny

2 větší lilky
2 střední cibule
5-6 stroužků česneku
1 rajský protlak (nejlépe domácí)
sůl
pepř
drcený kmín
1 lžička plnotučné hořčice
chilli
olivový olej
4 plátky celozrnného chleba

4
porce
obtížnost
679 kJ / porce

Postup

Lilky rozkrojíme napůl a dáme je na plech rozkrojenou stranou nahoru. Vložíme je do trouby a pečeme nasucho, při teplotě 180 stupňů cca 35-45 minut.

Po upečení vydlabeme lžící dužinu a rozmačkáme ji v misce vidličkou.

Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a drcený česnek. Přidáme rajský protlak a rozmačkaný lilek. Osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.

Směs necháme vystydnout, přidáme plnotučnou hořčici a dochutíme chilli nebo tabascem. Podáváme s celozrnnými topinkami opečenými nasucho.

4 porce | doba přípravy 60 minut | 679 kJ / 162 kcal

Další recepty

60 minut
Pomazánky
Majonéza bez vajec
12
porcí
obtížnost
353 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Pomazánky
Pomazánka z červené čočky
4
porce
obtížnost
636 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život