Tuňákový salát

Nemusíme si dávat tučná a nezdravá jídla jenom kvůli tomu, že je Silvestr. Připravte si salát, na kterém si opravdu pochutnáte. Tuňák v pikantním chilli oleji s vejcem vám zajistí kvalitní zdroje bílkovin a zelenina vitamíny a vlákninu.

Suroviny

2 velké plechovky tuňáka v chilli oleji
3 vejce
1 plechovka cizrny
1 plechovka okapané kukuřice
400 g cherry rajčat
okurka
žlutá paprika
červená paprika
červená cibule
sůl
pepř

4
porce
obtížnost
1045 kJ / porce

Postup

Vejce uvaříme natvrdo. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Cibulku na proužky. Vše promícháme ve větší míse. Cizrnu slijeme a propláchneme vodou. Necháme okapat a zamícháme do salátu. To stejné uděláme s kukuřicí. Tuňáka necháme okapat a poté přidáme také do salátu a důkladně promícháme. Na závěr ozdobíme celý salát na čtvrtky pokrájenými vejci, případně dochutíme solí a pepřem. Podáváme samotné nebo s celozrnným pečivem.

4 porce | doba přípravy 45 minut | 1045 kJ / 250 kcal

Další recepty

60 minut
Hlavní jídla
Saláty
Indický salát s falafelem
2
porce
obtížnost
1506 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Saláty
Tatarák z kapra
4
porce
obtížnost
680 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé