Zapečené cukety

Netradiční zpracování cukety

Suroviny

1 cuketa
60 g červené loupané čočky
40 g quinoy
1/2 cibule
stroužek česneku
1/2 žluté papriky
1 jarní cibulka
200 g konzervovaných krájených rajčat
70 g mozzarelly
5 g olivového oleje
sůl, pepř

2
porce
obtížnost
1421 kJ / porce

Postup

Uvařte čočku a quinou. Pro výraznější chuť můžete použít zeleninový vývar.

Cuketu rozřízněte podélně na poloviny a pomocí lžičky vydlabejte dužinu. Dužinu nakrájejte na kostičky a dejte stranou.

Cibuli nahrubo nakrájejte a zlehka orestujte na pánvi na oleji, po chvíli přidejte nasekaný česnek, dužinu z cukety, nakrájenou papriku a jarní cibulku a všechnu zeleninu opékejte, až změkne.

Přisypejte čočku, quinou, přilijte rajčata z konzervy i se šťávou, vše promíchejte a celou směs důkladně osolte a opepřete.

Směsí naplňte vydlabané cukety a dejte zapéct na 20-30 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

Asi 10 min před dopečením poklaďte vršek plátky mozzarelly a nechte zezlátnout. 

2 porce | doba přípravy 50 minut | 1421 kJ / 340 kcal

Tuky
12,0 g
Sacharidy
40,0 g
Bílkoviny
19,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

60 minut
Hlavní jídla
Grilované rybí špízy v citrusové marinádě
2
porce
obtížnost
1195 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Hlavní jídla
Cuketové placky s ovesnými a žitnými vločkami
4
porce
obtížnost
1190 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel