Zapékaná čočka

Výtečný luštěninový pokrm, podávejte s opékanou zeleninou nebo zeleninovým salátem

Suroviny

225 g červené čočky
4,5 dl zeleninového vývaru
1 bobkový list
1 lžíce řepkového oleje
2 lžíce celozrnné strouhanky
225 g strouhaného 30% sýra nebo bílého či uzeného tofu
1 pórek nadrobno nasekaný
125 g žampionů nadrobno nasekaných
90 g celozrnné strouhanky
2 lžíce petrželky nadrobno nasekané
1 lžíce citronové šťávy
2 bílky
sůl, pepř

6
porcí
obtížnost
1680 kJ / porce

Postup

Čočku, zeleninový vývar a bobkový list uveďte do varu, přikryjte a vařte na mírném ohni 15-20 minut, až se veškerá tekutina vstřebá a čočka změkne.

Odstraňte bobkový list.

Vymažte formu na sekanou nebo biskupský chlebíček tukem a vysypte 2 lžícemi strouhanky. 

Do čočky vmíchejte sýr, pórek, žampiony, strouhanku a petrželku.

Zamíchejte do směsi citronovou šťávu a bílky. Dochuťte solí a pepřem. Lžící přemístěte do formy a povrch uhlaďte. 

Nechte péct asi 1 hodinu do zlatova v předehřáté troubě při teplotě 190°C. 

6 porcí | doba přípravy 60 minut | 1680 kJ / 402 kcal

Další recepty

60 minut
Hlavní jídla
Čočkové kari
4
porce
obtížnost
1649 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Brambory zapečené s krémovým sýrem, avokádový dip
1
porce
obtížnost
2235 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel