Zeleninová pánev s marinovaným tofu

Suroviny

1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce červené thajské kari pasty
2 stroužky česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
300 g sójových výhonků
1 červená paprika nakrájená na proužky
1 svazek jarní cibulky
1 lžíce sójové omáčky
listy koriandru
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru na marinádu
4 prolisované stroužky česneku na marinádu
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce dijonské hořčcice
4 lžíce přírodní sójové omáčky
500 g BIO tofu natural nakrájeného na kostky
olivový olej na osmahnutí

6
porcí
obtížnost
1235 kJ / porce

Postup

Připravte si marinádu ze zázvoru, česneku, cukru, hořčice, sójové omáčky.

Kostky tofu v ní nechte marinovat alespoň 30 minut (můžete nechat v lednici v přes noc).

Pro Stir-fry rozehřejte sezamový olej.

Přidejte kari pastu. několik vteřin míchejte, přidejte česnek, zázvor a opět zamíchejte.

Zeleninu dejte do pánve wok a za stálého míchání nechte osmahnout 1-2 minuty.

Zakryjte a duste 5 minut, až zelenina změkne.

Přimíchejte sójovou omáčku.

Mezitím nechte tofu okapat, marinádu uschovejte.

Tofu osmahněte z obou stran v trošce rozehřátého olivového oleje. Hotové kousky udržujte teplé, dokud nebude zelenina měkká.

Zbývající marinádu přidejte k zelenině. Ochuťte solí, podávejte s velmi horkým tofu a posypané koriandrem.

 

6 porcí | doba přípravy 30 minut | 1235 kJ / 295 kcal

Další recepty

60 minut
Hlavní jídla
Tofu po římsku
4
porce
obtížnost
1569 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Hlavní jídla
Omeleta se špenátem
4
porce
obtížnost
1036 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála