Arašídová směs s rýží

Vychutnejte si pověstně známou oříškovou chuť divoké rýže s touto luštěninou často zaměňovanou za ořechy. Tato vhodná kombinace aminokyselin představuje chutné vegetariánsky vyvážené jídlo, navíc s vysokým obsahem vlákniny, takže zasytí na celé odpoledne.

Suroviny

55 g divoké rýže
5 ml olivového oleje
20 g červené cibule
100 g žampionů
100 g vařených nebo sterilovaných červených fazolí
70 g zeleného hrášku
10 g arašídů
sůl
pepř

1
porce
obtížnost
2021 kJ / porce

Postup

Rýži uvaříme podle návodu na obalu.

Mezitím v pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm na proužky nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme i nakrájené žampiony, scezené fazole, hrášek a nakonec arašídy. Restujeme, dokud vše nezměkne a nechytne trochu barvu. Směs ještě dochutíme solí a pepřem a podáváme spolu s uvařenou rýží.

1 porce | doba přípravy 20 minut | 2021 kJ / 483 kcal

Vhodné pro: vegetariány, diabetiky, rostlinnou stravu, nízký glykemický index, zdroj vlákniny

Tuky
11,0 g
Sacharidy
68,0 g
Bílkoviny
25,0 g
Vláknina
14,0 g

Další recepty

60 minut
Obědy
Celozrnné těstoviny s krevetami
4
porce
obtížnost
2276 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Hlavní jídla
Velikonoční recepty
Pečená jehněčí kotleta s rýží a salátem
4
porce
obtížnost
3361 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg