Červená řepa s kozím sýrem

Rychlý, jednoduchý a hlavně zdravý recept vhodný k zimní odpolední svačině. Červená řepa dodá našemu tělu široké spektrum vitaminů (např. C a skupiny B) a minerálních látek (např. vápník a hořčík) vhodných pro všechny, a betain, který ocení především sportovci. Lehce stravitelný čerstvý kozí sýr přidá svačině bílkoviny.

Suroviny

200 g uvařené červené řepy
40 g čerstvého kozího sýra
40 g žitného knäckebrotu (4 ks)

2
porce
obtížnost
742 kJ / porce

Postup

Umytou červenou řepu uvaříme vcelku cca 45 minut, slijeme vodu, necháme lehce vychladnout (můžeme propláchnout studenou vodou), oloupeme slupku a nastrouháme nahrubo.

Smícháme s nadrobeným kozím sýrem a podáváme s knäckebrotem.

 
 

2 porce | doba přípravy 55 minut | 742 kJ / 177 kcal

Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, bez lepku

Tuky
7,0 g
Sacharidy
19,0 g
Bílkoviny
7,0 g
Vláknina
6,0 g

Další recepty

15 minut
Pomazánky
Večeře
Svačiny
Snídaně
Pomazánka z kořenové zeleniny a vajíčka
1
porce
obtížnost
1620 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Svačiny
Ananas mixovaný s řeckým jogurtem a lískové ořechy
1
porce
obtížnost
798 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?