Chilli con carne z jehněčího s rýží

Další velikonoční recept z jehněčího masa. Dušený kořeněný pikantní pokrm z mletého masa, to je chilli con carne. S červenými fazolemi je vyváženou kombinací rostlinných a živočišných bílkovin a díky celozrnné rýži je zdrojem vlákniny. Připravte si tento pokrm třeba jako sváteční oběd.

Suroviny

500 g mletého jehněčího masa
300 g hnědé (celozrnné) rýže (v syrovém stavu)
200 g sterilovaných červených fazolí
600 g zelenina (paprika, cherry rajčata)
5 g mleté sladké papriky (1 čajová lžička)
5 g soli (1 čajová lžička)
5 g pepře (1 čajová lžička)
50 g cibule (1 střední cibule)
2 g mletého chilli (0,5 čajové lžičky)
3 polévkové lžíce přepuštěného másla (ghí)

4
porce
obtížnost
2953 kJ / porce

Postup

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme spolu se zeleninou a mletým masem v hlubším kastrolu na přepuštěném másle (ghí). Směs podusíme doměkka.

Přidáme chilli koření, mletou papriku a dle chuti sůl a pepř. Poté přidáme slité a proprané sterilované červené fazole a vše spolu prohřejeme.

Podáváme s malým kopečkem celozrnné rýže, kterou připravíme dle návodu na obale.

 
 
 

4 porce | doba přípravy 45 minut | 2953 kJ / 706 kcal

Vhodné pro diabetiky, zdroj bílkovin, zdroj vlákniny, vhodné pro sportovce

Tuky
25,0 g
Sacharidy
73,0 g
Bílkoviny
25,0 g
Vláknina
12,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Cizrnová sekaná s batáty
8
porcí
obtížnost
1466 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Stroganoff na máslovém zelí
4
porce
obtížnost
2139 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku