Citrónová kuřecí stehýnka

Suroviny

2 ks kuřecích stehýnek
2 ks citrónů (na šťávu) + 1 citron na pečení
6 stroužků česneku
3 lžičky provensálského koření
1 lžička himalájské soli
1 lžička másla

2
porce
obtížnost
870 kJ / porce

Postup

Kuřecí stehýnka omyjeme a naložíme je do citrónové šťávy nejlépe přes noc.

Stehýnka vyjmeme z citrónové šťávy, ze všech stran okořeníme, vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou, vložíme máslo, přiklopíme víkem a dáme zapéct.

Po 40 minutách víko odklopíme, stehýnka posypeme na kousky nakrájeným česnekem, přidáme  plátky dobře očištěného citrónu a pečeme dozlatova  nepřikryté.

Podáváme s těstovinami, nebo rýží.

2 porce | doba přípravy 60 minut | 870 kJ / 208 kcal

Tuky
7,0 g
Sacharidy
4,0 g
Bílkoviny
31,0 g
Vláknina
0,1 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Marocký kuskus
6
porcí
obtížnost
1133 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Quiche s pohankou, tempehem a smetanou Provamel
12
porcí
obtížnost
1144 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí