150 g cizrny
						2 červené cibule
						200 g dýně hokaido
						5 rajčat 
						2 brambory
						1 mrkev
						75 g datlí bez pecek  
						svazek čerstvého koriandru
						2 stroužky česneku
						1,5 lžičky zeleninového bujonu Würzl 
						1,5 lžičky římského kmínu
						1,5 lžičky mleté papriky
						1,5 lžičky kukuřičného škrobu
						1,5 lžičky skořice
						4 lžíce olivového oleje
						kousek čerstvého zázvoru (oloupeme a nastrouháme na jemno)
				
						4
					
					Cizrnu, kterou jste měli od minulého dne namočenou, propláchněte, dejte do většího hrnce a odděleně vařte do měkka 30-40 minut.
Cibuli nakrájenou na hrubo vložte do rozpáleného oleje a osmahněte do hněda. Přidejte koření a vše krátce osmahněte (3–5 minut). Zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájené brambory a mrkev, dochuťte Würzlem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
Přidejte na hrubo nasekané datle, na větší kostky nakrájenou dýni hokaido (nemusí se loupat, stačí jen umýt a vydlabat semínka), rajčata a vše opět duste, až začne dýně měknout. Dle potřeby dolijte trochu vody, aby byla zelenina ponořená.
Do směsi vsypte uvařenou cizrnu. Dle potřeby můžete omáčku zaprášit kukuřičným škrobem. Odstavte a vmíchejte na hrubo nasekaný koriandr.
Tento pokrm je možno servírovat s jakoukoliv rýží, kuskusem nebo pečivem.
Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop
4 porce | doba přípravy 50 minut | 1450 kJ / 347 kcal