Datlová kolečka s arašídovým máslem

Suroviny

200 g sušených datlí (namočených přes noc)
100 g špaldové mouky
1 lžíce kakaového FamilyIn Plus
3–6 lžic rostlinného mléka
(sójové, mandlové, rýžové)
2 lžíce kokosového oleje
špetka soli
1/2 lžičky prášku do pečiva (bezfosfátový)
150 g arašídového másla
bez přidaného cukru

42
porcí
obtížnost
180 kJ / porce

Postup

Ze všeho nejdřív rozmixujte datle. V míse smíchejte mouku s FamilyIn Plus, špetkou soli a práškem do pečiva. Postupně přidávejte rozmixované datle, kokosový olej a po jedné lžíci mléko a vypracujte těsto, které bude mít dobrou tvarovací konzistenci.

Na dobře pomoučeném válu vyválejte těsto na cca 2–3mm tenkou placku a formičkou na linecké cukroví vykrajujte kolečka a skládejte na plech. Pečte ve vyhřáté troubě na 150°C asi 10 minut. Vychladlé sušenky slepujte arašídovým máslem a skladujte na chladném místě.

42 porcí | doba přípravy 30 minut | 180 kJ / 43 kcal

Další recepty

15 minut
Dezerty
Tvarohová vejce
4
porce
obtížnost
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Ananasové raviolky plněné lehkým pistáciovým krémem
4
porce
obtížnost
883 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku