Domácí zeleninové chipsy

Stejně křupavé, stejně slané, přitom barevnější a také zdravější než ty klasické. Připravte si tuto klasickou pochoutku a snězte ji bez výčitek.

Suroviny

mrkev
petržel
řepa
olej ve spreji
sůl

5
porcí
obtížnost
217 kJ / porce

Postup

Oloupeme mrkev, petržel, červenou řepu a vše nakrájíme (nejlépe na mandolíně) na velmi tenké plátky. Zeleninu osolíme a necháme 15 minut „vypotit“ na papírové utěrce. Poté přebytečnou vodu odsajeme pomocí utěrky a plátky rozložíme na pečicí papír, který jemně potřeme olivovým olejem. Pečeme zhruba 10 minut na 190 °C. Poté plátky necháme vychladnout. Podáváme místo klasických chipsů.

5 porcí | doba přípravy 35 minut | 217 kJ / 52 kcal

Další recepty

60 minut
Dezerty
Super zdravý koláč z červené řepy
8
porcí
obtížnost
1279 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Dezerty
Cuketový perník
8
porcí
obtížnost
1375 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála