Dýňové hranolky

Suroviny

1 středně velká dýně Hokaido
olivový olej
sůl, pepř, drcený kmín
bylinky (oregano, tymián, rozmarýn)

4
porce
obtížnost
557 kJ / porce

Postup

Omytou a vydlabanou dýni i se slupkou nakrájíme na menší půlměsíčky (velikostně odpovídající hranolkům). 

Hranolky dáme na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, okořeníme a přidáme bylinky dle chuti a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 30-40 minut.

Upečené hranolky lze podle chuti potřít drceným česnekem se solí. 

Dýňové hranolky mohou být vhodnou přílohou k pečenému masu či rybě, nebo pochutinou podávanou s jogurtovým dipem.

 

4 porce | doba přípravy 30 minut | 557 kJ / 133 kcal

Další recepty

60 minut
Hlavní jídla
Houbové škvarečky
4
porce
obtížnost
363 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Hlavní jídla
Rybí rizoto
2
porce
obtížnost
1661 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší