Dýňové hranolky

Suroviny

1 středně velká dýně Hokaido
olivový olej
sůl, pepř, drcený kmín
bylinky (oregano, tymián, rozmarýn)

4
porce
obtížnost
557 kJ / porce

Postup

Omytou a vydlabanou dýni i se slupkou nakrájíme na menší půlměsíčky (velikostně odpovídající hranolkům). 

Hranolky dáme na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, okořeníme a přidáme bylinky dle chuti a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 30-40 minut.

Upečené hranolky lze podle chuti potřít drceným česnekem se solí. 

Dýňové hranolky mohou být vhodnou přílohou k pečenému masu či rybě, nebo pochutinou podávanou s jogurtovým dipem.

 

4 porce | doba přípravy 30 minut | 557 kJ / 133 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Zapečené cukety
2
porce
obtížnost
1421 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Zapékaný lilek
4
porce
obtížnost
589 kJ / porce

Vaše proměny

Roxana Julieta Cascone

Zkusila jsem i různé diety, při kterých jsem zhubla, ale nevydrželo mi to dlouho a kila šla opět nahoru

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně