Fazolová tapenáda

Suroviny

150 g fazolí červená ledvina
3 lžíce ovesné smetany Oatly
1 stroužek drceného česneku
1 lžička chilli pasty
1 lžička mletého kmínu
1 lžička balzamikového octa
1 lžička medu
2–3 lžíce čerstvě nasekaného koriandru nebo listů petržele či máty
1 lžička mořské soli

6
porcí
obtížnost
473 kJ / porce

Postup

 

Fazole namočte na 8 hodin, propláchněte a vařte doměkka přibližně 1 hodinu.

Uvařené fazole a ostatní suroviny kromě ovesné smetany dejte do mixeru a rozmixujte do hladka.

Přidejte ovesnou smetanu Oatly a míchejte, dokud směs nebude mít jemnou konzistenci.  Vmíchejte koriandr a koření pro dochucení.

Směs nechte před podáváním vychladit v lednici.

Tip: Hodí se i jako pomazánka nebo náplň do tortil.

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

6 porcí | doba přípravy 15 minut | 473 kJ / 113 kcal

Tuky
1,0 g
Sacharidy
17,0 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
0,1 g

Další recepty

15 minut
Pomazánky
Majonéza bez vajec
12
porcí
obtížnost
353 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Pomazánky
Kondiční pomazánka
4
porce
obtížnost
343 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat