Jáhlová kaše s ostružinami

Jáhly patří mezi lehce stravitelné potraviny, přirozeně bezlepkové, a tak jsou vhodné i pro celiaky. I přes vyšší obsah sacharidů mají díky většímu obsahu vlákniny glykemický index v rozmezí 55 až 60. Jáhly jsou také zdrojem minerálních látek jako je hořčík, draslík, fosfor, křemík, měď, železo a zinek, z vitamínů pak B1 a B2.

Suroviny

100 g syrových jáhel
100 g ostružin (nebo jiných bobulovin)
5 g medu (1 čajová lžička)

2
porce
obtížnost
900 kJ / porce

Postup

Jáhly nejprve spaříme horkou vodou, aby se zbavily přebytečné hořkosti. Vodu slijeme a v nové vodě je uvaříme doměkka.

Poté vmícháme ostružiny a podle chuti osladíme medem.

2 porce | doba přípravy 30 minut | 900 kJ / 215 kcal

Vhodné provegetariány, pro děti, při celiakii, zdroj vlákniny

Tuky
2,0 g
Sacharidy
44,0 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
7,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Snídaně
Jogurtové muffiny s borůvkami/třešněmi
13
porcí
obtížnost
732 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Snídaně
Míchaná vejce na cibulce se sýrem, chlebem a zeleninou
1
porce
obtížnost
2148 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí