Karbanátky s ratatouille

Karbanátky chutnají snad úplně všem. Když si je uděláte z krůtího masa a jako přílohu zvolíte ratatouille, chutný oběd nebo večeři s vámi s radostí bude sdílet i celá vaše rodina. Krůtí maso je vhodnou alternativou kuřete, protože je lehce stravitelné, obsahuje velké množství bílkovin a málo tuku. Zeleninou doplníte potřebnou vlákninu.

Suroviny

špetka soli
špetka pepře
12 ml olivového oleje
KARBANÁTKY
90 g mletého krůtího masa
1 žloutek ze slepičího vejce
20 g cibule šalotky
špetka sušené bazalky
RATATOUILLE
200 g žluté papriky
180 g rajčat
100 g lilku
špetka provensálských bylinek

1
porce
obtížnost
1714 kJ / porce

Postup

Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.

Mleté maso smícháme se žloutkem, osolíme a opepříme, přidáme bazalku a dobře promícháme. Pomocí prstů a dlaní vytvoříme malé placičky a na polovině oleje je na pánvi z obou stran opečeme dozlatova.

Mezitím na další pánvi rozpálíme zbytek oleje a orestujeme na něm zeleninu, pak stáhneme plamen, lehce podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit doměkka.

Zeleninové ratatouille dochutíme solí, pepřem a provensálskými bylinkami.

Podáváme spolu s karbanátky.

1 porce | doba přípravy 60 minut | 1714 kJ / 410 kcal

Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
24,0 g
Sacharidy
24,0 g
Bílkoviny
26,0 g
Vláknina
14,0 g

Další recepty

30 minut
Obědy
Krůtí špíz s rajčatovou salsou a bramborami
4
porce
obtížnost
1345 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Obědy
Velikonoční recepty
Chilli con carne z jehněčího s rýží
4
porce
obtížnost
2953 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí