Krůtí steak s fazolkami, rýží a sezamem

Krůtí maso je lehce stravitelné, obsahuje velké množství bílkovin a málo tuku. Fazolkami dodáte tělu potřebnou vlákninu a sezamem a sójovou omáčkou dodáte pokrmu báječnou chuť, a pochutnáte si tak na lehkém a netradičním obědě nebo večeři.

Suroviny

100 g krůtích prsou
60 g rýže (neloupaná)
180 g čerstvých zelených fazolek
10 ml řepkového oleje
5 g sezamových semínek
špetka soli
čerstvý pepř k dochucení
1 ČL sójové omáčky

1
porce
obtížnost
2104 kJ / porce

Postup

Rýži připravíme podle návodu na obalu. 

Fazolky uvaříme v osolené vodě tak, aby byly na skus – pozor, aby se nám nerozvařily! 

Maso omyjeme, osušíme, lehce osolíme a na pánvi zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Poté plamen ztlumíme a necháme maso dojít, aby nebylo uvnitř syrové. 

K výpeku přidáme sójovou omáčku a maso ještě dochutíme trochou čerstvě namletého pepře. Poté do pánve přidáme i scezené a osušené fazolky a chvilku necháme prolnout chutě. 

Maso s fazolkami podáváme spolu s uvařenou rýží a posypané sezamem.

1 porce | doba přípravy 30 minut | 2104 kJ / 503 kcal

Vhodné pro sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, nízký glykemický index

Tuky
15,0 g
Sacharidy
57,0 g
Bílkoviny
34,0 g
Vláknina
7,0 g

Další recepty

30 minut
Večeře
Krůtí špíz se špenátem
4
porce
obtížnost
1341 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Obědy
Cizrnová omáčka s quinoou
4
porce
obtížnost
1631 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel