100 g krůtích prsou
60 g rýže (neloupaná)
180 g čerstvých zelených fazolek
10 ml řepkového oleje
5 g sezamových semínek
špetka soli
čerstvý pepř k dochucení
1 ČL sójové omáčky
Rýži připravíme podle návodu na obalu.
Fazolky uvaříme v osolené vodě tak, aby byly na skus – pozor, aby se nám nerozvařily!
Maso omyjeme, osušíme, lehce osolíme a na pánvi zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Poté plamen ztlumíme a necháme maso dojít, aby nebylo uvnitř syrové.
K výpeku přidáme sójovou omáčku a maso ještě dochutíme trochou čerstvě namletého pepře. Poté do pánve přidáme i scezené a osušené fazolky a chvilku necháme prolnout chutě.
Maso s fazolkami podáváme spolu s uvařenou rýží a posypané sezamem.
1 porce | doba přípravy 30 minut | 2104 kJ / 503 kcal
Vhodné pro sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, nízký glykemický index