Květáková polévka s celozrnnými noky

Polévka jako hlavní chod

Suroviny

1 menší květák
1 mrkev
2 oloupané brambory
1 pórek
750 ml vody
majoránka, muškátový oříšek
sůl
1 vejce
špetka soli
1 lžíce (obilného) mléka
2 lžíce celozrnné špaldové mouky

4
porce
obtížnost
424 kJ / porce

Postup

Očistěte a nakrájejte na větší kousky mrkev, brambory a pórek.

Zeleninu společně s květákem dejte vařit do vody a přidejte koření a sůl. Polévku nechte vařit asi 10 minut. Pak ji odstavte a rozmixujte.

Mezitím si připravte noky z celozrnné mouky.

Rozklepněte celé vajíčko do hrníčku, ušlehejte ho se špetkou soli, přidejte mléko a nakonec celozrnnou špaldovou mouku.

Květákový krém přiveďte znovu k varu a lžičkou tvarujte noky. Nechte je provařit přibližně 2 minuty.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 424 kJ / 101 kcal

Tuky
2,0 g
Sacharidy
16,0 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
5,0 g

Další recepty

30 minut
Polévky
Velikonoční recepty
Velikonoční menu 2020
Bylinková polévka plná antioxidantů
4
porce
obtížnost
831 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Polévky
Cizrnová polévka
6
porcí
obtížnost
1330 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé