Lehký salát s kozím sýrem

Směs křupavých salátových listů, pikantní kozí sýr a české jahody. To vše ochucené lehkým dresinkem s vinným octem povyšuje běžný salát na delikatesu.

Suroviny

SALÁT:
směs zelených salátů (např. rukola, polníček, čekanka, listový salát)
50 g pekanových ořechů
250 g jahod
200 g čerstvého kozího sýra
DRESINK:
2 lžíce vinného octa
4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

4
porce
obtížnost
1172 kJ / porce

Postup

Směs salátů omyjeme, osušíme a vložíme do větší mísy. Připravíme si dresink smícháním všech surovin a opatrně promícháme s lístky salátu tak, aby byly lístky rovnoměrně obalené a aby se propojily všechny chutě. Směs salátů servírujeme na jednotlivé talíře. Navrch přidáme rozdrobený kozí sýr, čtvrtky jahod a půlky pekanových ořechů.

Podáváme s proteinovými vaflemi.

4 porce | doba přípravy 15 minut | 1172 kJ / 280 kcal

Další recepty

80 minut
Obědy
Večeře
Velikonoční recepty
Brambory s dušeným špenátem a dipem
1
porce
obtížnost
1569 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Hlavní jídla
Vánoční recepty
Večeře
Kachní prso pečené s jablkem a batátové pyré
4
porce
obtížnost
1625 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo