Marocký kuskus

Suroviny

5 cm kousek zazvoru, oloupaného a jemně nastrouhaného
4 stroužky česneku
200 g kuskusu
6 lžic extra panenského oliv. oleje
100 g rozinek, propláchnutých
100 g piniových oříšků nebo mandlí
100 g nasekaných sušených meruněk
strouhaná kůra a šťáva z citronu
hrst nasekaných mátových lístků
6 rajčat
sůl, pepř

6
porcí
obtížnost
1133 kJ / porce

Postup

Do hrnce vložte zázvor, pokrájený česnek, přilijte 300 ml vody a priveďte k varu.

Ihned odstavte, vsypte kuskus a vmíchejte olivový olej.

Hrnec zakryjte pokličkou a nechte kuskus nasáknout veškerou vodu.

Přidejte nakrájená rajčata (nejlepší je zbavit je slupky - rajčata spařte, oloupejte, zbavte vodnatého vnitřku a do kuskusu použijte rajčatovou dužinu), rozinky, oříšky, meruňky, citronovou kůru, šťávu a nakonec mátu.

Řádně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

6 porcí | doba přípravy 30 minut | 1133 kJ / 271 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Citronová čočka
4
porce
obtížnost
1376 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Grilovaný biftek se zeleninovými hranolky a dipem
1
porce
obtížnost
1591 kJ / porce

Vaše proměny

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí