Opékaný chřest se sezamem

Sezóna chřestu začíná, připravte jej tentokrát méně tradičně.

Suroviny

500 g zeleného chřestu
2 lžíce sezamového oleje
1 lžíce přírodní sójové omáčky
1 stroužek česneku
2 lžíce sezamových semínek

4
porce
obtížnost
452 kJ / porce

Postup

Chřestové výhonky omyjte a odřízněte z nich tvrdé zdřevnatělé konce.

Sezamový olej smíchejte se sójovou omáčku, protlačeným česnekem a sezamovými semínky.

Chřest potřete touto směsí.

Opékejte na pánvi 4–5 minut z každé strany za občasného potírání marinádou.

4 porce | doba přípravy 20 minut | 452 kJ / 108 kcal

Další recepty

15 minut
Saláty
Carpaccio bez masa
2
porce
obtížnost
991 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Saláty
Večeře
Grilované žampiony s paprikou a rajčátky
4
porce
obtížnost
816 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?