Rajčatová pánev s uzeným Šmakounem

Suroviny

100 g cibule
2 lžíce oleje
1 balení uzeného Šmakouna (200 g)
2 x plechovka loupaných rajčat po 400 g (v sezoně použijte čerstvá rajčata)
provensálské bylinky, rozmarýn, čerstvá bazalka na posypání

3
porce
obtížnost
570 kJ / porce

Postup

Cibuli nechte na oleji zesklovatět, přidejte na Šmakouna a krátce orestujte. Přilejte krájená rajčata, osolte a okořeňte a nechte provařit asi 15 min na mírném plameni. Pohanku propláchněte horkou vodou, osolte, zalijte vřící vodou (asi tak, aby byla všechna pohanka těsně pod vodou). Vařte asi 10 minut a nechte dojít pod pokličkou.

Obloha

čerstvý salát, rukola, rajčata

Příloha 

30 g pohanky (za sucha)*                                   

*Jako přílohu lze použít i neloupanou rýži, brambory ve slupce nebo třeba zeleninový salát, pokud si chcete dát odlehčenou večeři při redukční dietě.

3 porce | doba přípravy 20 minut | 570 kJ / 136 kcal

Další recepty

60 minut
Hlavní jídla
Kuřecí kousky marinované v kokosovém mléku
1
porce
obtížnost
1209 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Hlavní jídla
Grilované rybí špízy v citrusové marinádě
2
porce
obtížnost
1195 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé