Těstovinový salát s grilovanou zeleninou

Letní obědový salát

Suroviny

200 g vařených těstovin (celozrnných)
100 g lilku
100 g cukety
1 žlutá paprika
200 g rajčat
190 g uzeného tempehu
lžíce olivového oleje
sůl, pepř
bazalkové listy

4
porce
973 kJ / porce

Postup

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Smícháme v míse, zakapeme olejem, osolíme a opepříme.

Do marinády můžeme přidat i další koření a česnek. 

Rozpálíme grilovací pánev nebo gril a zeleninu opečeme.

Uzený tempeh nakrájíme na kostky a orestujeme dozlatova.

Zeleninu vmícháme do vařených těstovin (použít můžeme rozličné tvary), opepříme, přidáme nasekané bazalkové lístky a opečený tempeh.

Podáváme teplé či chlazené. 

4 porce | doba přípravy 35 minut | 973 kJ / 233 kcal

Tuky
12,3 g
Sacharidy
23,5 g
Bílkoviny
12,8 g
Vláknina
6,3 g

Další recepty

30 minut
Hlavní jídla
Frittata - italská omeleta
2
porce
obtížnost
794 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Hlavní jídla
Rýžový pilaf s čočkou a špenátem
6
porcí
obtížnost
825 kJ / porce

Vaše proměny

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala