Suroviny

62 g lučiny
100 g salátové okurky (⅓ ks)
50 g cibule (1 ks)
100 g slepičích vajec (2 ks)
20 g slunečnicových semínek
pepř (špetka)
sůl (špetka)
petrželka či pažitka (1 PL)

2
porce
obtížnost
995 kJ / porce

Postup

Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Stejně nakrájíme cibulku a salátovou okurku.

Slunečnicová semínka nasucho opražíme a necháme vystydnout.

Všechny zmíněné ingredience dobře promícháme s lučinou a ochutíme solí a pepřem.

Pomazánku dozdobíme petrželkou nebo pažitkou a podáváme nejlépe s kváskovým chlebem.

TIP: Zužitkujte vykoledovaná velikonoční vejce při přípravě této výborné a rychlé pomazánky.

 

2 porce | doba přípravy 15 minut | 995 kJ / 238 kcal

Vhodné pro diabetiky, celou rodinu a pro vegetariány, zdroj vlákniny, nízký glykemický index

Tuky
18,0 g
Sacharidy
6,0 g
Bílkoviny
12,0 g
Vláknina
2,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Velikonoční recepty
Chilli con carne z jehněčího s rýží
4
porce
obtížnost
2953 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Pomazánky
Bruscetta s kozím sýrem a fíky
8
porcí
obtížnost
378 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena